Konto för uppladdning

Uppladdare är en kontotyp som endast kan ladda upp mediefiler men inte kan se eller redigera filer.

Ladda upp bilder med uppladdarkonto

Till exempel för dig som är extern fotograf.

1. När du loggar in på bildbanken kommer du direkt till uppladdningen.
  2. Välj de bilder du vill ladda upp genom att dra och släppa eller klicka på uppladdningsknappen.
  3. Om valet Arkiv finns tillgängligt så välj det arkiv mediefilerna ska tillhöra.
  4. Välj album och tryck Slutför.

Tänk på att kontrollera bildens metadata innan du levererar bilder till kunden (om de vill ha särskilda taggar eller liknande). Läs mer om metadata.

Skapa uppladdarkonto

Läs mer om hur du skapar nya användare under Användare